Mi is az a komplex hulladékkezelés?

Mi is az a komplex hulladékkezelés?

A kérdésre alapvetően meglehetősen egyszerű a válasz: attól komplex a hulladékkezelés, hogy egy cég végzi a partner teljes hulladékgazdálkodását. Ez jelenti a göngyöleg, elszállítását, hulladék elszállítását,ha szükséges akkor az ehhez szükséges emberi erőforrás biztosítását, de a járművekét is természetesen.

Milyen ügyfelekre jellemző az, hogy ezt a hulladék elszállítási szolgáltatást kérik?

Mondhatjuk azt, hogy gyakorlatilag főként termelő cégekre, mert praktikusan náluk keletkezik nagyobb mennyiségű hulladék, illetve többféle hulladék, olyan is, amit esetleg fel lehet vásárolni. Tehát ezek általában gyártó cégek, főként az autóipar, fémipar, műanyagipar területén, de partnereink között jelentős számban vannak FMCG cégek is.

Milyen plusz feladatokat jelent a veszélyes hulladék?

A veszélyes hulladékok elszállítása mindenképpen egy külön terület, amelyről érdemes azt tudni, hogy rendkívül sokféle hulladéktípust jelenthet.

Sok mindenre kell odafigyelni a veszélyes hulladékok kezelésénél. Ilyen lehet például az, amikor külön szerződéseket kell kötni alvállalkozókkal kifejezetten olyan hulladék fajtára, amivel speciálisan ők foglalkoznak. Például ilyen eset az, hogy ha egy olajleválasztó iszaphulladékát kell évente egyszer elszállítani, és egy komplex hulladékelszállítást végző partner nem tart külön erre a szolgáltatásra tartályos autót – hanem általában megbíz egy alvállalkozót ennek kezelésével.

A lényeg mindig a megoldás, hogy ne legyenek olyan területek, amelyek tekintetében nem tudunk szolgáltatni. Tisztában kell lennünk például azzal, hogy egy műanyagipari fröccsöntő cégnél viszonylag kevés lesz a veszélyes hulladék, de egy gyógyszeripari cég esetében jellemzően ez lesz a leggyakoribb hulladék típus.

Ugyanígy az autószervízeknél is számolnunk kell a veszélyes hulladékkal – ezeknél a partnereknél is ez lesz a leginkább jellemző hulladékfajta.

További tartalmaink

Elérhetőségek

Küldetésünk

A HWD Recycling Kft. azzal a céllal alakult, hogy a lakosságtól és közületektől egyaránt begyűjtse, majd a környezetvédelmi normáknak és követelményeknek megfelelően feldolgozza a rossz vagy használt, elektronikai termékeket.

HWD Recycling Kft. © – Adatvédelmi tájékoztató