Komplex hulladékkezelés: milyen cégekkel dolgoztunk már együtt?

Komplex hulladékkezelés: milyen cégekkel dolgoztunk már együtt?

Ha komplex hulladékkezelésről van szó, a kihívás mindig nagyon összetett. Ezen a területen nagyon kell figyelni minden apró részletre, hogy a céges hulladék elszállítás olajozottan és jól működjön. Legyen az jogszabály, ember-vagy eszközigény, vagy akár a környezet védelme, minden feltételnek meg kell tudni felelni ahhoz, hogy kifogástalan szolgáltatást nyújtson egy hulladék elszállító szolgáltató cég, legyen az céges hulladék elszállítás Budapesten, vagy vidéken.

Sok partnerrel dolgoztunk már együtt az elmúlt években, sőt, elmondhatjuk, hogy partnereink az esetek döntő többségében ragaszkodnak hozzánk, és hosszú távú partnerkapcsolatok jellemzik tevékenységünket.

De nézzünk példákat is arra, mitől komplex hulladékszállítás az, amit mi kínálunk – azaz, miért mi leszünk a partnerek hosszabb távon ezen a területen!

1. A rendkívül változatos palettából először egy FMCG szektorban tevékenykedő partnert említenénk.

 

Ez a cég  a mindennapi tevékenysége során azzal szembesült, hogy bár érvényes szerződése volt a céges hulladék elszállítására, a partnere mégsem teljesítette a szerződésben leírtakat.  Úgy döntött, hogy szolgáltatót vált, ekkor kereste fel cégünket, hogy segítsünk a probléma megoldásában.

 

Mi megvizsgáltuk a lehetőségeket, és a meglévő szerződésben leírtnál magasabb árat adtunk meg, amin fel tudjuk vásárolni a hulladékot, mint az előző partner. Gyakorlatilag minden, hulladékkal kapcsolatos kérdésre, vagy problémára azonnal volt megoldásunk, ráadásul jóval kedvezőbb konstrukcióban. Azóta is partnerei vagyunk ennek az FMCG cégnek.

2. A második példánk egy autóipari beszállító partner, amely egy visszahívott termék megsemmisítésére kért árajánlatot. A termék bevizsgálása után gépi úton történő megsemmisítésre tettünk javaslatot.

Azonban azt is jeleztük, hogy a hulladék értéke bevételt is jelenthet a cégnek. A konkurens cég ajánlata a teljes megsemmisítéséért pénzt kért, nem lett volna bevétel, sőt fizetni kellett volna a megsemmisítésért természetesen. A mi ajánlatunk így sokkal kedvezőbb volt – ráadásul ismét nyertünk egy állandó partnert.

3. De nézzünk meg egy kisvállalkozást is, ne csak a nagyokról beszéljünk! Egy építőiparban tevékenykedő cég, mely építkezések komplett kivitelezésére szakosodott, a konténeres hulladék elszállítást preferálta. Ezt általában sitt elszállítással oldották meg, így az elszállított hulladék köbméteréért fizettek, ráadásul nem is keveset.

 

Mi azonnal láttuk, hogy mi lehet itt a megoldás. Ha könnyű fajsúlya van egy hulladékfajtának, akkor nem biztos, hogy a konténeres szállítás a megoldás. Nem beszélve arról, hogy az építkezéseken a szelektív hulladékgyűjtésről, mely gyerekcipőben jár. Így ebbe az irányba tettünk javaslatot. Újrahasznosítás lett a fontos változás, a papír és fólia hulladék külön kerültek gyűjtésre. Ez nagymértékben csökkentette a költségeket, és nem is igényelt óriási befektetést. Csak a dolgozókat kellett megtanítani arra, hogyan szelektálják az építésen keletkezett hulladékot.

A komplex hulladékkezelésen mi tehát valóban azt értjük, amit jelent: tervezést, hulladék elszállítást, ellenőrzést és költséghatékonyságot egyszerre.

További tartalmaink

Elérhetőségek

Küldetésünk

A HWD Recycling Kft. azzal a céllal alakult, hogy a lakosságtól és közületektől egyaránt begyűjtse, majd a környezetvédelmi normáknak és követelményeknek megfelelően feldolgozza a rossz vagy használt, elektronikai termékeket.

HWD Recycling Kft. © – Adatvédelmi tájékoztató