Ezért nézze meg jól, kivel szerződik a hulladékkezelésre

Ezért nézze meg jól, kivel szerződik a hulladékkezelésre

A komplex hulladékkezelés szarvashibái

Minden szolgáltatási folyamatba csúszhatnak hibák, ez nem is kérdés. Nem mindegy azonban, hogy milyen szintű és milyen nagyságrendű hibákról beszélünk, pláne akkor, ha hulladékgazdálkodási folyamatokról van szó. A hulladék kezelése kényes és fontos feladat, hiszen nem csak saját környezetünk védelméről, de közvetetten egész bolygónk ökoszisztémájáról van szó. Az, ahogy döntünk a hulladék kezelésének kérdéseiben, hatással van és lehet tágabb életterünkre. is.

Kikre bízzuk a hulladék kezelését?

Az elsődlegesen fontos ezen a területen a tapasztalat. Ettől el lehet, de kevéssé érdemes eltérni. Hogy miért is mondjuk ezt? A hulladék kezelése bonyolult, összetett, erősen szabályozott feladat, amelynek buktatói adott esetben bírságokat és büntetéseket is vonhatnak maguk után. Ezért is gondoljuk, sok év rutinjának birtokában, hogy valóban hasznos, ha olyanok csinálják, akiknek már van kellő, megalapozott tapasztalata.

Beszéljünk az árakról!

Az árak felülvizsgálata a hulladékkezeléssel foglalkozó cégek esetében meglehetősen rugalmas terület. Kérheti ezt bizonyos időközönként akár a partner, akár maga a szolgáltató. Pláne abban az esetben érdemes erre figyelni, ha valamiért megváltozik a piac. Ilyenkor természetesen a szolgáltatás ára is újra tárgyalható.

Azok a fránya határidők

Ha egy szolgáltató rosszul méri fel a saját erőforrásait, bizony el lehet még csúszni a szállítási határidőkön is. Mondhatni, hogy klasszikus jelenség, főleg, ha valaki kezdő szolgáltató. Jó sok bevételt akar, ezért bevállal mindent, ami “szembe jön”. Aztán persze kiderül, hogy túl sokat vállalt, mert túl kevés autója van, vagy esetleg sokkal rosszabb gépkocsiparkkal rendelkezik, mint amire szükség van.

A fluktuáció

Ebben a szektorban különösen nehéz a szakemberek megtartása. A “hulladékos szakma” ugyanis mondhatni nem a karrier csúcsa, nagy a fluktuáció.

 

Ezért is figyelünk mi arra, hogy a HWD-nél megtartsuk azokat a szakembereket, akik erre rászolgáltak. Szerencsére a HWD-nél kevéssé jellemző a kollégák cserélődése, de a fluktuáció természetesen ebben az iparágban is jelen lévő probléma. Ez persze beleszólhat, és bele is szól a szolgáltatás színvonalának alakulásába is.

 

A hulladék kezelése komplex, szervezést, szakértelmet, logisztikát, tudást, rugalmasságot és rutint igénylő feladat.

Ezért sem mindegy, kire bízza.

További tartalmaink

Elérhetőségek

Küldetésünk

A HWD Recycling Kft. azzal a céllal alakult, hogy a lakosságtól és közületektől egyaránt begyűjtse, majd a környezetvédelmi normáknak és követelményeknek megfelelően feldolgozza a rossz vagy használt, elektronikai termékeket.

HWD Recycling Kft. © – Adatvédelmi tájékoztató