Ennyit spórolhat a komplex hulladékkezelésen

Ennyit spórolhat a komplex hulladékkezelésen

A kérdés persze az, hogy mennyit. Mi azt mondjuk, hogy sokat.

Persze, hogy a hulladékkezelésen is lehet spórolni. Még akkor is, ha a jelenlegi szolgáltatója erről esetleg mélyen hallgat.

Nincs ezzel semmi baj, mi elárulunk pár trükköt, amit érdemes figyelembe venni.

Vajon mindig ugyanazok a hulladék elszállítási árak?

Természetesen nem. De ez nemcsak magától az árversenytől függ. Egyértelműen azt mondjuk, hogy érdemes figyelni a piacot az árak tekintetében. Sőt, az sem baj, ha a jelenlegi szolgáltatójával újra tárgyalja a hulladék elszállítási árakat bizonyos időközönként.

Az sem mindegy azonban, ha a hulladék elszállítási területről van szó, akkor hány partnerrel dolgozik együtt egy cég ezen a területen.

Gondoljunk csak bele! Ha van öt partnerünk, akik öt különböző időben, öt autóval viszik el a hulladékot, mindezt öt szerződés alapján – nos az pontosan ötször annyi idő. Szállításban, kapcsolattartásban, logisztikában. Telefonok, e-mailek öt felé, problémamegoldás.

Az, hogy hányszor annyi pénz, azaz hogy alakulnak a hulladék elszállítási árak, már meg se akarjuk saccolni – ez függ a szolgáltatások árától is. De biztosan sokkal több, mint ha komplex hulladékelszállításban gondolkodnánk.

Mert gondoljunk csak bele: mennyivel barátságosabb megoldás, hogy a komplex hulladékkezelésnél egy autó képes elvinni öt különböző féle hulladékot. Egy olyan cégnél, amely ezt a szolgáltatást nyújtja, látni fogják, hogy lehet ezt megvalósítani. Sokkal jobb ajánlatot tudnak majd adni, ami lényegesen költséghatékonyabb is lesz.

Persze vannak olyan esetek, amikor ez nem működhet. Lehet például olyan multinacionális partnerről szó, ahol például az anyacég kötelezi a leányvállalatot arra, hogy egy típusú hulladékot egy általa megjelölt szolgáltatóval kell elszállíttatnia. A céges policy-val szemben itt természetesen nincs mérlegelési jogköre senkinek.

Minden más esetben azonban van, sőt kell is, hogy legyen. A hulladék elszállítás is egy olyan terület, ahol különböző szintű szolgáltatásokat találunk, eltérő tapasztalattal és tudással rendelkező cégeket, eltérő hulladék elszállítási árakat.

Ha mindezt számba vesszük a szolgáltató keresésénél, sok pénzt fogunk megspórolni a cégnek.

További tartalmaink

Elérhetőségek

Küldetésünk

A HWD Recycling Kft. azzal a céllal alakult, hogy a lakosságtól és közületektől egyaránt begyűjtse, majd a környezetvédelmi normáknak és követelményeknek megfelelően feldolgozza a rossz vagy használt, elektronikai termékeket.

HWD Recycling Kft. © – Adatvédelmi tájékoztató

Közlemény

A hulladékos szektor koncessziós átalakítása miatti bizonytalanság sajnos olyan jellegű (lássuk be jogos) pánikot okozott, amely minden előzetes várakozáson felüli beszállítási hullámot generált mind cégünknél, mind pedig a feldolgozott hulladékok általi végpontokon.
A fenti állapot miatt, cégünk bizonytalan ideig csak a szerződött partnereitől illetve a mai napig beszállítási időpontot kapott partnerektől tud átvenni lemez- és nem adagolható vas hulladékot, illetve háztartási nagygépeket, hűtőgépeket.
A korlátozás az adagolható vas, színesfém, egyéb elektronika, és klímaberendezések átvételét egyenlőre nem érinti.
Megértésüket köszönjük.