A nem megfelelő szolgáltatást nyújtó hulladékszállítók veszélyei

A nem megfelelő szolgáltatást nyújtó hulladékszállítók veszélyei

Sajnos gyakori probléma, hogy magánszemélyek vagy cégek nem tájékozódnak kellőképpen a hulladékszállítás szabályairól, és olyanokra bízzák ezt a feladatot, akik szintén nem hozzáértők. Összegyűjtöttünk három, sokszor előforduló problémát és esetet, melyek rendkívül kockázatosak lehetnek.

Veszélyes hulladék

Nagyon sokan nincsenek tisztában vele, hogy mi minősül veszélyes hulladéknak és mi nem. Ez azért lehet gond, mert teljesen más eljárást kell alkalmazni veszélyes és nem veszélyes hulladékok esetén, illetve külön engedély kell arra, hogy ilyen jellegű hulladékot szállítson el valaki.

Kötelezettségek

Sokszor a magukat szakértőnek vallók nem tudják, hogy milyen törvényi és bevallási kötelezettségeik vannak, pl. szükséges-e környezetvédelmi bevallásokat beadniuk, van-e vagy kell-e KTJ és KÜJ szám, illetve NAV-os engedély, hogy fémhulladékot adhassanak le.

Engedély

Nem mindig vannak tisztában azzal, hogy a hulladékszállítás engedélyköteles tevékenység. Sokan olyan magánvállalkozókat bíznak meg a feladattal, akik ugyan olcsón dolgoznak, viszont a hulladékot az elszállítás után nem megfelelő helyen helyezik el (pl. közterületeken). Ebből akár az is következhet, hogy valaki a céges iratait egy erdő szélére kidobva találja meg.

Cégünknél szakemberek dolgoznak, tehát ismerjük a veszélyes hulladékokat, és hivatalosan szállítjuk el azokat. A begyűjtött hulladékot a környezetvédelmi normáknak és követelményeknek megfelelően dolgozzuk fel. Kérdések, kétségek felmerülése esetén cégünk teljeskörű tájékoztatást nyújt. Azt tanácsoljuk tehát, hogy mindenképpen bízza profikra az ilyen jellegű feladatokat!

Keressen minket bizalommal!

További tartalmaink

Kövessen minket Facebookon!

Elérhetőségek

Küldetésünk

A HWD Recycling Kft. azzal a céllal alakult, hogy a lakosságtól és közületektől egyaránt begyűjtse, majd a környezetvédelmi normáknak és követelményeknek megfelelően feldolgozza a rossz vagy használt, elektronikai termékeket.

HWD Recycling Kft. © – Adatvédelmi tájékoztató